Omgaan met weerstand in het ondernemerschap

Herken je dat gevoel van weerstand, vooral wanneer je bezig bent met ondernemen? Je wilt met alle inzet je doelen bereiken, maar het lijkt alsof elke stap wordt belemmerd. Het ervaren van weerstand in het ondernemen kan uitdagend zijn, vooral omdat je deze last overal met je meedraagt. Probeer de dingen te relativeren en los te laten, maar wat als de weerstand groot blijft?
 
Het dragen van je eigen last en het voortdurend strijden tegen weerstand kan een zware last worden. Je kunt het verwijten aan alles in je omgeving of juist naar binnen keren. Het is goed om altijd eerst naar binnen te keren en de stilte op te zoeken, daar liggen vaak de oplossingen. Vaak zijn gevoelens van weerstand in het ondernemen triggers om dieper in jezelf te kijken en er aandacht aan te schenken. 
 
Neem de tijd om te voelen, schrijf je gedachten op in een journal. Door te schrijven kom je vaak tot de kern van wat er speelt. In de stilte zul je horen wat er werkelijk aan de hand is, voelen wat je verborgen houdt en zien wat er verscholen ligt. Al jouw antwoorden liggen daar, als je maar bereid bent naar jezelf te luisteren.
 
Herken je het gevoel van tegenstand en weerstand? Hoe ga jij om met deze uitdagingen?🙌