Waarom een gratis weggever?

Een gratis weggever of leadmagnet (klantmagneet) gebruik je voor het aantrekken van nieuwe leads (aankomende klanten) en het vasthouden van potentiële klanten. Het is de strategie die je gebruikt om iemand die je weggever aanvraagt in een lead te veranderen en vervolgens in een klant.

Het is de eerste stap om een relatie op te bouwen met een toekomstige klant. Zo kom je in contact met iemand die nu nog een wildvreemde voor je is. Deze onbekende kan in de toekomst misschien wel een hele goede klant van je gaan worden. Belangrijk is dat je een vertrouwensband kan opbouwen en met je weggever al een eerste (goed) gevoel kan overbrengen. 

Ook is het uitstekend om je emaillijst op te bouwen, je expertise te tonen en toekomstige klanten te laten zien hoe jij ze kan helpen. 

Denk bij een gratis weggever aan bijvoorbeeld: 

  • Ebook, dit is een download net als bij een PDF maar dan een uitgebreide versie.
  • Checklist, een aantal handige tips en adviezen die je wil delen met je klanten.
  • Challange of minitraining, een korte “behapbare” mini-cursus of een challenge. Een mini-cursus van 5 korte lessen die je op 5 opeenvolgende dagen aan je lead toestuurt. Nadeel kan zijn het veel tijd kost om dit te maken.
  • Webinar, vergelijkbaar met coaching sessies, in die zin dat je de mogelijkheid hebt om een persoonlijke band te creëren met je potentiële klanten.

Waarom essentieel voor groei van je bedrijf?

Als je geen gratis weggever gebruikt of wanneer de klantmagneet niet klopt dan krijg je nooit leads en zonder leads geen nieuwe klanten. Dus een goede weggever levert je heel veel voordeel op.

Hoe maak je een klantmagneet waarmee je inschrijvingen krijgt voor je mailinglijst?

De meest effectieve klantmagneet is die in korte tijd een probleem of een frustratie oplost. Een weggever die helemaal is afgestemd op jouw ideale klant en je zult versteld staan hoe snel je e-maillijst begint te groeien!

Welke tools heb je nodig voor een digitale weggever?

  • Om je weggever te kunnen afleveren bij je lead heb je 2 tools nodig: Allereerst heb je een WordPress website nodig zodat je je digitale weggever kan opslaan in de mediabibliotheek.
  • Een automatiseringssysteem zoals Mailchimp of Active Campaign nodig om je weggever te kunnen afleveren. Zelf gebruik ik MailBlue (zelfde als Active Campaign alleen onder andere naam) ik ben daar heel enthousiast over.

Heb jij al een weggever? Als je hulp nodig dan help ik je graag!