Social Media Zelf Beheren: Een Slimme Keuze of Een Tijdrovende Uitdaging?


“Kan ik mijn social media niet gewoon zelf doen?”
Onlangs zei een klant tegen me: “Oh Nicole, ik ga de social media zelf weer even oppakken. Als ik alle content alvast klaarzet, kan ik het net zo goed zelf doen.” Terwijl ze dit zei, kon ik een glimlach niet onderdrukken. In mijn hoofd vroeg ik me af hoe lang ze dat zou volhouden met al haar andere verantwoordelijkheden.

Ze vervolgde: “Richt jij je maar even alleen op de nieuwsbrieven, want dat kost mij het meeste tijd en ik moet even keuzes maken gezien de kosten.”

De Uitdagingen van Zelf Social Media Beheren
In het begin lijkt het beheren van je eigen social media een haalbare taak. Je denkt misschien: “Hoe moeilijk kan het zijn om een paar berichten te plannen en te posten?” Maar de praktijk leert vaak anders. Voor veel ondernemers, zoals mijn klant, stapelen de verantwoordelijkheden zich snel op. Ze realiseren zich dat het creëren van boeiende content, het reageren op volgers en het bijhouden van de nieuwste trends veel tijd en energie vergt.

Drie weken later kwam dezelfde klant bij me terug. Ze zei: “Oh Nic, wil je alsjeblieft mijn socials ook weer oppakken? Ik kom er zo niet aan toe! Ik heb niet meer gepost sinds een week of twee, omdat ik overweldigd ben door bestellingen en het beheren van de voorraad voor mijn beautyshop, en ook nog eens veel tijd kwijt ben aan het bezoeken van vestigingen.”

Wat Mijn Klanten Zeggen
Veel van mijn klanten, zoals degene hierboven, ervaren een enorme opluchting wanneer ze de verantwoordelijkheid van social media (of andere taken) uit handen geven. Ze kunnen zich weer richten op waar ze echt goed in zijn en wat hen voldoening geeft, zonder zich zorgen te maken over de dagelijkse taken die hen afleiden.

Maak het Jezelf Gemakkelijker!
Als je je ooit hebt afgevraagd of je te veel tijd en energie verliest aan bepaalde taken, is het misschien tijd om eens te kijken naar de voordelen van uitbesteden. Social media beheer is slechts één van die taken die, hoewel belangrijk, vaak beter aan een professional kunnen worden overgelaten.

Ben je klaar om de controle over je tijd terug te krijgen? Neem contact met me op, en laten we bespreken hoe we jouw social media (blog of nieuwsbrieven) strategie kunnen optimaliseren zonder dat jij je druk hoeft te maken.