Vind balans en verhoog je energie

Ervaar je als ondernemer veel stress?

Heb je constant spanning in je lichaam en voel je je vaak vermoeid? Neem eens de tijd om naar jezelf te luisteren en je energie te laten stromen! Mediteer of beweeg om weer in balans te komen. Hoe vaak maak je echt contact met jezelf en hoeveel tijd besteed je aan beweging? Bewustwording is de eerste stap naar verbetering.

Identificeer energiebronnen en energievreters

Breng in kaart wat je energie geeft en wat je energie kost. Beoordeel wat je kunt loslaten of uitbesteden. Richt je op taken die energie vreten en begin met kleine stappen. Wat kun je delegeren? (Wil je hulp voor het uitbesteden van taken? Ik help je graag!

Uitbesteden brengt rust en energie

Uitbesteden helpt je om je energieniveau hoog te houden. Voel je je fit, maar ontbreekt het aan energie? Stel je voor hoe het voelt om volledig verbonden te zijn met je lichaam, waar alles moeiteloos verloopt.

Tip: Stel heldere doelen

Helder geformuleerde doelen geven richting, rust en overzicht. Schrijf ze op, onderneem actie en pas ze indien nodig aan. Deel je doelen met anderen, want afspraken met anderen zijn moeilijker te negeren. Omring jezelf met mensen om mee te sparren, zoals een coach of andere ondernemers. Ook hier kan ik je in begeleiden.

Stress is geen probleem met een snelle oplossing. Het kan behoorlijk lastig zijn om te achterhalen waar je stress vandaan komt, dus neem de tijd om dit goed te onderzoeken. Accepteer dat dit procestijd kan kosten. Zorg ervoor dat je goede begeleiding krijgt, zodat je weer met positieve energie verder kunt.

Hoe ga jij om met stress?

Ben je je hiervan bewust? Laat hieronder weten hoe jij hiermee omgaat.