Zelfvertrouwen en volgen van je passie

Je kunt alles bereiken zolang je je (hart) innerlijke kompas volgt; het zal je de weg wijzen. Er zijn zoveel mogelijkheden, zolang je maar in jezelf gelooft.

Ik had gewild dat ik deze waardevolle les eerder had geleerd, want dat zou me veel onzekerheid en angst hebben bespaard. Tegelijkertijd begrijp ik nu dat mijn reis zo moest verlopen. Het leven geeft ons immers lessen en uitdagingen die nodig zijn om ons pad te vinden. Hier geloof ik sterk in.

Toen ik jong was dacht ik dat ik niet goed kon leren. Ik liep achter en werd gepest, gedeeltelijk veroorzaakt door de scheiding van mijn ouders toen ik zes jaar oud was. Met mijn vader en mijn zus verhuisden van een dorp naar de stad, waar ik me angstig en onzeker voelde. Pas toen ik naar speciaal onderwijs ging, begon mijn zelfvertrouwen te groeien. De kleinere klas voelde veiliger.

Een lang verhaal kort, ik ontdekte later dat het veel gemakkelijker wordt als je doet wat je ‘echt’ leuk vindt en waar je hart van aan gaat. Ik kreeg de kans om te groeien in mijn baan als receptioniste, ondanks dat ik 32 jaar was, een gezin had met drie jonge kinderen en een huishouden runde. Bijzonder genoeg koste mij het geen enkele moeite om mijn opleiding te volgen. Ik begon als secretaresse, ging verder als bestuurssecretaresse en managementassistente, en behaalde later zelfs een HBO-diploma in managementondersteuning.

Dat ik uiteindelijk een zelfstandig ondernemer zou worden, had ik nooit kunnen bedenken! Het gebeurde gewoon, als een innerlijke roeping die me aanspoorde om ervoor te gaan.

Wat ik hiermee wil zeggen, is dat er geen beperkingen zijn aan wat je kunt bereiken of hoe ver je kunt komen in je opleiding. Ik dacht altijd dat ik niet bijzonder getalenteerd was. Maar je afkomst en je opleidingsniveau doen er niet toe. Volg je hart, en de weg zal vanzelf voor je openliggen!