Waarom een Virtueel Assistent (VA) inhuren?

Er zijn genoeg redenen maar het begint bij een probleem en dat is ‘tijd’. Een groot deel van je tijd wordt opgeslokt door allerlei taken die gedaan moeten worden, maar die niet zo leuk zijn. Een VA heeft alle ervaring, vaardigheid en is betrokken om jou zo goed mogelijk te ondersteunen.

Je bent als ondernemer altijd bezig en houdt alle ballen hoog. Het is slim zodra je merkt dat het drukker wordt dan een VA in te zetten. Op die manier kun je rustig op zoek gaan naar een geschikte assistent. En fijn is dat er tegenwoordig vele VA’s op de markt zijn met ieder zijn eigen expertise. Een VA kan je helpen om toch alle werkzaamheden gedaan te krijgen, zodat je weer energie krijgt en je kan focussen op waar je goed in bent.

Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om een VA in te huren dan komen er vast ook een aantal vragen op. Waar vind je een goede VA? Wat kan ik precies uit besteden? Levert het mijn bedrijf voldoende op?

Wat doet een VA?

Een virtueel assistent kan je helpen bij de dagelijkse werkzaamheden. Of dit nu zakelijke taken, administratieve, creatieve, marketing- of social media taken zijn. Een VA kan deze werkzaamheden overnemen. De assistent werkt op afstand en handelt de repetitieve en alledaagse taken voor je af. Zo creëer jij ruimte voor groei van je bedrijf.

Wat kan ik uitbesteden?

Begin eens met een lijst op te stellen met taken die voor jou tijdrovend zijn, waar je minder binding mee hebt of waar je gewoon niet goed in bent. Je zult versteld staan wat er op je lijst terecht komt. Hoe fijn is het dat je van elk uur dat je je niet druk hoeft te maken aan randzaken, je kan richten op het ondernemen en winst maakt op de investering die jij uitgeeft aan je VA. Jouw uren leveren meer op dan die van een VA.

Waar vind ik de juiste VA?

Het enige wat je hoeft te doen is vrijblijvend contact met mij op te nemen om erachter te komen wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Het is belangrijk dat er een klik is van beide kanten. Het gevoel van vertrouwen moet er zijn om de verbintenis aan te gaan. Dit zijn voor mij de ingrediënten voor de beste samenwerking! Zo kan ik mij goed inleven en in de huid kruipen van de klant.

De voordelen op een rij:

  • Je hoeft er geen extra personeel voor in dienst te nemen. (geen werkplekkosetn etc.)
  • Inzetbaar wanneer het jou uitkomt. (dit kan al voor een paar uur per maand)
  • Toekomstbestendig want alles is in huis! De skills, flexibiliteit , veelzijdigheid en duurzaam inzetbaar.
  • Geen risico’s en verplichtingen. Profiteer van het uitzetten van de werkzaamheden op flexibele wijze.
  • Niet gebonden aan contractuele dienstverbanden en arbeidsvoorwaarden.

De meerwaarde op een rij:

  • Een VA zorgt niet alleen dat jouw bedrijf groeit maar ook jij als persoon!
  • Meer tijd; er is meer ruimte voor creativiteit en ruimte voor andere doelen te behalen. Bijvoorbeeld klantenwerving of een opleiding/training volgen die je al langer wilt doen.
  • Premium vaardigheden: als VA heb ik de nodige ervaring opgebouwd om te zorgen dat jouw onderneming pure kwaliteit zou leveren.
  • Financiële vrijheid; het zal zorgen dat je de juiste en vooral meer klanten aantrekt wat resulteert in financiële groei.

Tot slot, er zijn dus veel redenen om een VA in te zetten. Denk aan opdrachten ter vervanging van ziekte, zwangerschapsverlof, extra hulp tijdens een piekperiode, ondersteuning bij projecten of gewoon omdat je als ondernemer te druk bent met tijdrovende taken en meer tijd wilt besteden aan de core business. Een paar extra handen biedt dan een uitkomst en laat dat maar aan mij over!

Virtual Assistant