Ondernemers mindset

Veel mensen starten een bedrijf vanuit een baan in loondienst want je bent met een eigen bedrijf ineens wel zelf verantwoordelijk voor je inkomen en financiële plaatje voor de toekomst. Maar er zijn verschillen in wat voor mindset je zit. Bij iemand die al jaren ondernemer is maakt zijn eigen grote visie, denkt in termen van investeringen en opbrengsten, ziet tegenslagen als lessen en vooruitgang. 

Kom je net als startende kijken dan is het een uitdaging om je tijd goed te managen. In je baan in loondienst weet je wat er wordt verwacht, wat de doelen zijn, kent je verantwoordelijkheden en er is iemand die richting bepaalt. 

Als startende hoef je niet onzeker te zijn en kun je sterk in worden! Verander je mindset positief en word bewust van je kracht! Je bent in je leven bepaalde dingen gaan geloven als zelfbescherming, behoed van falen en afwijzing. Het betekent wel dat er werk aan de winkel is want aan jezelf werken kan lastig zijn. Er is altijd een deel in jou, ego, die wil vasthouden aan ‘het vertrouwde’. Veilig in je comfortzone. Oude belemmerende overtuigingen loslaten vergt tijd en energie. Maar je zult merken dat je hierin sterker wordt, een goed zelfbeeld krijgen en je leven bijzonder gaat veranderen. Creëer zo jouw droom business en een mooi leven. 

Hoe begin je dan? Hier vijf tips voor een sterker mindset. 

  1. Wordt bewust van je beperkende overtuigingen die voor jou nog als waar aanvoelen
  2. Onderzoek of ze echt waar zijn en waarom je deze dingen bent gaan geloven. Bijvoorbeeld: ik kan het niet en ik ben niet goed genoeg. 
  3. Voel of ze op dit moment nog bij je passen? Draagt dit echt bij jouw toekomstplannen?
  4. Verzamel het bewijs dat deze nieuwe overtuiging daadwerkelijk waar is
  5. Pas de oude overtuigingen aan op betere overtuiging die wel bij je past. Ik ben het waard, ik ben uniek en goed genoeg.  

Schrijf het uit en werk het verder uit. Neem de tijd om het om te zetten. 

Weet je niet goed hoe of waar te beginnen? Dan neem gerust contact met mij op. Ik help je graag op weg om je doel te bereiken!